Welcome to G-Shock Malaysia Portal! Buy, Sell, Discuss & Share Info On G-Shock / Baby-G Watches Here. All In One Place!

G-News G-Shock Rangeman GW-9405KJ-5JR: Model GW-9400 Kedua "Love The Sea And The Earth", collab untuk 2019

Admin
Administrator
Admin

Admin

134
1
Seperti Frogman, Rangeman GW-9400 telah menjadi satu lagi model "signature" untuk edisi "Love The Sea And The Earth" yang terhad, dan ia adalah kanvas tetap untuk kerjasama Earthwatch yang diilhami haiwan untuk menggalakkan kesedaran alam sekitar. Pada Februari 2019 kami telah menyaksikan pengeluaran collab Earthwatch GW-9404KJ-3JR yang diilhamkan oleh burung kakatua kakapo. Pada November ini, kami akan menyaksikan pengeluaran G-Shock Rangeman GW-9405KJ-5JR, yang diilhamkan oleh okapi, yang juga dikenali di jerapah hutan.

347
348

Okapi yang terancam dan semakin pupus ini berasal dari Afrika Tengah dan mempunyai badan coklat dengan kepala berwarna merah atau jingga dan kaki berjalur seperti zebra. Jam tangan ini menggambarkan warna-warna Okapi iaitu bezel coklat dengan aksen oren dan band berjalur. Jam tangan ini juga mempunyai logo Earthwatch pada latar belakang EL dan "Love The Sea And The Earth" diukir pada backcase, dan ia datang dalam kotak berjalur khas.

Rangeman adalah salah satu daripada model G-Shock yang paling popular dan adalah jam tangan survival serba boleh yang mempunyai Tough Solar power, Multi-Band 6 auto-adjusting radio timekeeping, and the Triple Sensor (dengan altimeter-barometer, kompas, and barometer).

GW-9405KJ-5JR adalah keluaran November 2019 di Jepun dengan harga senarai 56,000 JPY (RM 2175+).​
 

Create an account or login to comment

Anda mesti menjadi ahli untuk meninggalkan komen

Create account

Daftar akaun di komuniti kami. Ia cepat dan mudah!

Log in

Sudah mempunyai akaun? Daftar masuk disini.

Top Bottom