Welcome to G-Shock Malaysia Portal! Buy, Sell, Discuss & Share Info On G-Shock / Baby-G Watches Here. All In One Place!

G-News Yomiuri Giants x G-Shock MRG-B1000NS-1AJR (200 Unit Sahaja)

Admin
Administrator
Admin

Admin

103
1
Yomiuri Giants mengeluarkan lagi satu jam tangan G-Shock, dan ini bukan kolaborasi biasa. Jam tangan ini ialah G-Shock MRG-B1000NS-1AJR, yang direka untuk menghormati Shigeo Nagashima.

392


Dikenali sebagai "Mr. Giants", Nagashima adalah bekas pemain dan pengurus Giants yang dianggap sebagai pemain paling hebat dalam sejarah Baseball Nippon Pro. Nagashima mempunyai kerjaya luar biasa sebagai baseman ketiga, memenangi sebelas Kejohanan Siri Jepun sebagai pemain, anugerah MVP musim sebanyak lima kali, anugerah Jepun Siri MVP empat kali, dan Anugerah Sembilan Terbaik setiap musim kerjayanya (17 kali). Sebagai pengurus, beliau memimpin Giants ke tiga Kejohanan Siri Jepun. Nagashima telah dimasukkan ke dalam Hall of Fame Baseball Jepun pada tahun 1988 dan menerima Anugerah Penghormatan Rakyat pada tahun 2013. Giants memilih model mewah MRG-B1000 untuk kolaborasi ini adalah bukti bagaimana Shigeo Nagashima dihormati di Jepun.

393
394


MRG-B1000 mempunyai aksen oren pada huruf di bezel serta nombor bersara Nagashima pada dail. Backcase itu menampilkan tandatangan pengerusi Nagashima seiring dengan keputusan 17 tahun permainannya. Jam tangan ini datang dalam kotak khas termasuk gambar dari tahun 1959 "permainan angkasa" di permukaan kotak tersebut. (Diandaikan bahawa ini adalah permainan di mana maharaja Jepun menghadiri permainan besbol untuk kali pertama dan di mana Nagashima mendapat 'home run'). Nombor 3 dapat dilihat di dalam kotak, dan sebuah plat emas Nagashima bersebelahan dengan jam tangan.

Model Casio G-Shock MRG-B1000NS-1AJR Shigeo Nagashima dihadkan kepada 200 unit dan boleh membuat pre-order pada 23 Oktober 2019 di store.giants.jp. Harga adalah 380,000 JPY (RM14,675 tidak termasuk cukai). Jualan umum akan bermula pada 21 November, dan jam tangan ini juga boleh didapati di kedai-kedai G-Shock yang tertentu di Jepun.​
 

Create an account or login to comment

Anda mesti menjadi ahli untuk meninggalkan komen

Create account

Daftar akaun di komuniti kami. Ia cepat dan mudah!

Log in

Sudah mempunyai akaun? Daftar masuk disini.

Top Bottom